Bánh Truffle protein cookie dough

0 Bình luận ... Được đăng bởi Nutri Greens

 

 

Món bánh dễ làm và ngon miệng đến trẻ con cũng có thể thực hiện, hoặc những người yêu thích làm bánh.

Thời gian thực hiện: 20 phút
Số lượng: 20 truffle

THÀNH PHẦN

  • 1 ½ cup đậu chickpea nấu chín và để ráo nước
  • ¼ cup Protein Nature Zen vani Tahiti
  • ⅓ cup bơ đậu (đậu phộng, hạt hướng dương, quả hạnh nhân, quả phỉ,...)
  • ¼ cup mứt chà là
  • ½ muỗng cà phê đường mật
  • Một ít stevia để tăng khẩu vị (tùy thích hay không)
  • ⅓ muỗng cà phê muối
  • ¼ cup sữa hạnh nhân không đường
  • ⅓ cup sô cô la đen nhuyễn
  • ¼ cup sô cô la nhuyễn nung chảy để trang trí (tùy thích hay không)
  • Một ít hạnh nhân nhuyễn để rắc lên trang trí (tùy thích hay không)
  • Muối biển (tùy thích hay không)

CÁC BƯỚC THỰC HIỆN

  • Bỏ các thành phần vào máy xay
  • Trong lúc xay, thêm từ từ sữa hạnh nhân vào cho đến khi hỗn hợp sệt quến lại.
  • Đổ hỗn hợp này vào tô, thêm sô cô la nhuyễn vào và trát đều.
  • Đậy tô lại bằng giấy bạc hoặc nắp của tô (nếu có).
  • Sau 01 tiếng, lấy hỗn hợp đã đông lại, làm thành 3 viên tròn với đường kính khoảng 3cm.
  • Có thể dùng muỗng múc kem hoặc chia phần rồi dùng tay vo viên lại (nhưng phải làm nhanh để sô cô la không bị chảy).
  • Trữ lạnh truffles trong tủ lạnh trong hộp rút chân không, hoặc để lên khay làm bánh có lót giấy thực phẩm.

TRANG TRÍ (tùy thích hay không)

  • Nấu chảy sô cô la ở nhiệt độ thấp, khuấy đều để không bị cháy ở đáy nồi, cho đến khi sô cô la thành chất lỏng sền sệt. Hoặc cũng có thể thêm ½ muỗng cà phê dầu dừa cho loãng hơn xíu.
  • Dùng muỗng rưới sô cô la lỏng theo kiểu zic zắc lên mỗi truffle, có thể trang trí với hạnh nhân nhuyễn hoặc muối biển

****************************

"COOKIE DOUGH" PROTEIN TRUFFLES

This easy and delicious recipe can be done with kids, who will love to participate in the preparation of these healthy sweet treats! 

Preparation: 20 minutes
Rest: 3 hours
Servings: Approx. 20 truffles

INGREDIENTS

  • 1 1/2 cup cooked chickpeas, drained 
  • 1/4 cup Nature Zen Tahiti vanilla protein 
  • 1/3 cup nut butter (peanut, sunflower, almond, hazelnut...)
  • 1/4 cup dates (pitted)
  • 1/2 tsp molasses
  • A few pinches of stevia, to taste (optional)
  • 1/8 tsp salt
  • 1/4 cup unsweetened almond milk 
  • 1/3 cup mini dark chocolate chips 
  • 1/4 cup chocolate chips, melted (for decoration, optional)
  • A few chopped almonds (for decoration, optional)
  • Flower of salt (for decoration, optional)

PREPARATION STEPS

  • Put all the ingredients, including salt, into a food processor.
  • While mixing, add progressively almond milk until it forms a dough ball.
  • Transfer the dough ball into a bowl and add chocolate chips with a spatula.
  • Cover the bowl with stretch film (or use a bowl with a lid) and put to freezer for 1 hour.
  • After one hour, take the dough out of the freezer and make three balls of about 3 cm diameter.
  • You can use a cookie scoop or simply take a portion of the dough, roll it between your palms until making a sphere (proceed rather quickly or the chocolate chips may melt in your warm hands !).
  • Keep the truffles in the fridge in an air tight container, or place them on a cookie sheet lined with a parchment paper, and go to decoration step!

DECORATION (optional)

  • Melt the chocolate in a double boiler (or at low temperature, mixing with a spatula so it won't burn at the bottom). The consistency should be liquid, if not, you can add 1/2 tsp of coconut oil to thin it.
  • With a spoon, drizzle melted chocolate in "zigzag" on each truffle, then decorate with some chopped almonds and a pinch of flower of salt.
popup

Số lượng:

Tổng tiền: