Muffin chuối

0 Bình luận ... Được đăng bởi Nutri Greens

 

Muffin chuối ngon tuyệt với hàm lượng đạm cao, với lớp syrup cây thích và chuối sấy khô giòn rụm. Thật dễ dàng thực hiện! Bạn sẽ được thử cách mới lạ để bổ sung protein hàng ngày!

Thời gian chuẩn bị: 20 phút
Thời gian nướng: 30 phút
Số lượng: 6 muffin lớn (hoặc 12 muffin nhỏ)

Thành phần:

  • 1 quả chuối chính organic
  • 1/4 cup (30g) hạt ngũ cốc quinoa organic
  • 1/4 cup (38g) bột hạnh nhân organic (hoặc hạt Grenoble)
  • 1/3 cup (35g) hồ đào organic xắt hạt lựu (hoặc hạt Grenoble)
  • 4 lòng trắng trứng organic 
  • 1 muỗng cà phê nước cốt chanh 
  • 2/3 cup (98g) Protein gạo Nature Zen Tahitian hương vani
  • 2/3 cup (167ml) nước lọc 
  • 1/2 muỗng cà phê baking soda

Thành phần phụ (tùy thích): Bạn có thể thêm syrup cây phong để tăng thêm hương vị. Bạn cũng có thể thêm một ít bột gia vị, một ít nhục đậu khấu, một ít quế. Bạn cũng có thể thay thế hạt bằng ¼ cup bột hạt hướng dương. Xay đều những thành phần này cho đến khi thật mỏng mịn.

Đông lạnh “syrup cây thích và chuối sấy khô (tùy thích)

  • 1 lòng trắng trứng
  • ¼ cup (60ml) syrup cây phong organic
  • 1 ít muối
  • 2 muỗng cà phê chuối sấy khô

Các bước thực hiện:

MUFFIN
* Bật lò nướng ở nhiệt độ 350F
* Đánh lòng trắng trứng cùng với nước cốt chanh bằng máy xay hoặc máy đánh trứng cho đến khi đặc sệt.
* Trộn và xay các thành phần khác cho đến khi hòa quyện vào nhau
* Thêm vào hỗn hợp đó 1/3 cup (35g) hồ đào organic xắt hạt lựu (hoặc hạt Grenoble)
* Đổ phần lòng trắng trứng đã đánh vào, nhẹ nhàng trộn đều
* Lần lượt đổ hỗn hợp này vào khay bánh (khay 6 bánh lớn hoặc khay 12 bánh nhỏ), đặt vào lò nướng. Đợi khoảng 30 phút, cho đến khi bánh nâu vàng đều (nếu là bánh lớn thì đợi thêm khoảng 5 phút nữa)
* Trữ vào ngăn lạnh một chút trước khi khi bánh đông lại (tùy thích)
* Bánh sẽ mịn hơn sau 6-12 tiếng kể từ lúc nướng xong. Do đó bạn nên làm muffin trước 01 ngày rồi hãy dùng.

LỚP KEM LẠNH (tùy thích, có thể làm bước này hoặc không)
* Nấu chảy syrup cây phong khoảng 3 phút, cho đến khi màu sẫm và sệt lại
* Đánh lòng trắng trứng với một ít muối bằng máy đánh trứng ở tốc độ vừa phải
* Sau đó, rưới từ từ syrup cây phong còn nóng vào, chỉnh qua tốc độ máy cao hơn để trộn đều cho đến khi nguội hẳn (khoảng 1 phút)
* Dùng tay và dao bay để nén chuối sấy khô và phần lòng trắng trứng, nhẹ nhàng bọc lại lớp mỏng nhẹ
* Dùng dao hoặc muỗng để phủ lớp kem lạnh này lên
* Bạn có thể trang trí tùy thích

Ngon nhất là dùng khi muffin vừa hơi đông lại. Chuối sấy khô sẽ giòn sau 30 phút trộn với hỗn hợp lòng trắng trứng.Lớp kem lạnh vẫn giữ được mùi vị trong vòng 2 ngày sau đó.

Để hấp thu tốt hơn, bạn nên dùng muffin vào buổi sáng, kèm với trái cây tươi hoặc một ly sữa hạnh nhân (nên là loại không đường). Bữa ăn trưa, sau khi dùng món rau trộn, bạn có thể dùng muffin để tráng miệng. Đây là cách bổ sung protein tuyệt vời cho bạn.


********************************
BANANA MUFFINS

Delicious high-protein banana muffins, clouds with maple and crispy banana chips... Very easy to prepare, this recipe suits everyone wishing to experiment a new way to add proteins during the day!

Ingredients 

Banana muffins

  • 1 well-ripened organic banana 
  • 1/4 cup (30g) organic quinoa flakes
  • 1/4 cup (38g) organic almond powder (or Grenoble nuts)
  • 1/3 cup (35g) organic pecan pieces (or Grenoble nuts)
  • 4 organic egg whites
  • 1 tsp lemon juice
  • 2/3 cup (98g) Nature Zen Tahitian Vanilla rice protein
  • 2/3 cup (167ml) of water 
  • 1/2 tsp bicarbonate of soda

Optional: you can add maple extract for more flavour. You can as well add a pinch of ground clove, two pinches of nutmeg, and a pinch of cinnamon. For a version without nuts, use 1/4 cup of sunflower seeds powder. Previously mix in a coffee grinder the whole dehulled seeds, as thinly as possible.

Icing "Maple cloud with crispy banana chips" (optional)

  • 1 organic egg white 
  • 1/4 cup (60ml) organic maple syrup 
  • 1 pinch of salt
  • 2 tbsp lyophilized (or dried) bananas cut in small bits

Preparation steps 

MUFFIN

1. Preheat the oven to 350F
2. Whisk the egg whites using a food processor or a mixer. Add lemon juice and keep on mixing egg whites at high speed until they are stiff. Set aside.
3. Put all the other ingredients into the blender and mix at minimum speed until you get an homogeneous preparation. 
4. Add 1/3 cup of organic pecan pieces (or Grenoble walnuts).
5. Add the stiffly beaten egg whites, gently folding them.
6. Put the preparation into your silicon muffin pans (6 for big muffins, 12 for small) and cook for around 30 minutes in the preheated oven, or let it brown until golden (about 5 minutes more for big muffins).
7. Let cool for a moment before unmoulding, and icing (if you wish).
8. The muffin texture is really at its best between 6 and 12 hours after being cooked. They even can be cooked the day before !

ICING (optional)

1. In a little saucepan, bring maple syrup to a boil for about 3 minutes, or until it starts thickening.
2. Meanwhile, with a food processor or a mixer, whisk the egg whites in firm with a pinch of salt, at medium-high speed.
3. At higher speed with your food processor or mixer, add gradually a thin drizzle of hot syrup, then mix until the preparation is cold (around 1 minute).
4. Using your hand and a spatula, incorporate lyophilized (or dried) banana chips to the meringue, gently folding the meringue to preserve its delicate and airy texture.
5. With a knife or a spoon, ice each cooled muffin with the amount of icing you wish.
6. Decorate according to your inspiration !

For the best taste experience, we recommend to serve these muffins as soon as they are iced. The banana chips are a bit less crispy after 30 minutes in the meringue. The icing though is still very tasty after a day and can even be kept until 2 days.

For a better digestion, it is recommended to eat these muffins in the morning, with fresh fruits or a glass of almond milk, preferably unsweetened. At lunch, after a good mixed green salad and vegetables, you can take them as a delicious dessert, to complement your supply of proteins.
 

popup

Số lượng:

Tổng tiền: