Bánh Sunny Piza Nature Zen

0 Bình luận ... Được đăng bởi Nutri Greens

[English below]

 

BÁNH SUNNY PIZZA NATURE ZEN

Thời gian thực hiện: 20 phút
Thời gian nấu: 30 phút
Để nguội: 10 phút
Số lượng: 2 phần ăn

Thành phần
Bột bánh pizza
1 bông cải súp lơ cỡ vừa
⅓ cup (48g) protein Nature Zen Velvet Natural
3 muỗng cà phê (40g) bột hạnh nhân
1 muỗng muối
¾ hỗn hợp gia vị
⅛ muỗng bột thì là
¼ muỗng tiêu (hoặc ⅛ muỗng tiêu xay)
½ muỗng bột tỏi
2 muỗng hạt chia
60g phô mai sợi (hoặc phô mai phô mai thực vật, ví dụ Daiya mozzarella)
1 quả trứng
2 muỗng cà phê (30ml) sốt pizza (hoặc sốt cà chua)

 

Topping
½ cup (125ml) sốt pizza thực vật
½ ớt chuông đỏ
1 cup rau spinach tươi xanh
½ cup búp atiso
¼ cup cà chua sấy khô hoặc 3 quả cà chua (đã ngâm trong nước ấm 20 phút), xắt lát

Ngoài ra, có thể sử dụng ô liu, cà chua tươi, măng tây, nấm,...


Các bước thực hiện
Làm nóng lò ở nhiệt độ 450F (225 độ C). Xắt bông cải súp lơ, rửa sạch rồi cho vào máy xay thực phẩm xay cho đến khi có dạng như couscous (bột semolina).

Dùng chảo không dính cỡ lớn, thêm vào 1-2 muỗng nước và bột semolina chiết xuất từ bông cải, đậy nắp và đun hơi sủi tăm kim trong 10 phút. Sau đó để nguội.
Khi bông cải đã đủ lạnh, và cạn nước, dùng khăn mùng (loại để vắt nước cốt dừa) để ép nước bông cải khoảng ½ cup.
Trộn các thành phần ở trong một to lớn cho đến khi hỗn hợp thành một khối lỏng hòa quyện nhau.
Trên tấm giấy giả da, dùng các ngón tay còn hơi ẩm, tạo đế bánh pizza dày khoảng ¼ inch. Nhớ chừa lại một phần để làm vỏ bánh.
Nướng ở nhiệt độ 450F (khoảng 225 độ C) đến khi vỏ bánh vàng và giòn là được.
Lấy bánh ra khỏi lò, thêm vào sốt và các thành phần khác tùy theo khẩu vị (trong khoảng 15 phút). Bạn cũng có thể đặt pizza ở chế độ nướng trong một phút nếu muốn.

Giờ thì hãy thưởng thức cùng với món salad nhiều màu sắc!
*****
NATURE ZEN SUNNY PIZZA
This sunny pizza recipe helps to stay Zen, and to remind our body of the importance of warm, comforting, colorful food…
 
Preparation: 20 minutes
Cooking: 30 minutes
Rest: 10 minutes
Serving: 2
 
Ingredients 
Pizza dough
1 medium cauliflower
1/3 cup (48 g) Nature Zen protein, Velvet Natural
3 tbsp (40g) almond flour (ground almonds)
1 tsp salt
¾ tsp Provence herbs
1/8 tsp ground fennel
¼ tsp spiced pepper (or 1/8 tsp ground pepper) 
1/2 tsp garlic powder 
2 tbsp ground chia seeds 
 cup (60g) grated cheese (or vegan cheese as Daiya mozzarella)
1 egg
2 tbsp (30 ml) pizza sauce (or vegetarian tomato sauce) 

 

Toppings
1/2 cup (125 ml) vegetarian pizza sauce 
1/2 cup (60g) grated cheese (or vegan cheese as Daiya mozzarella)
1/2 red bell pepper
1 cup (1 large handful) fresh spinach
1/2 cup artichoke hearts
1/4 cup dried tomatoes or approx. 6 half tomatoes (soaked in lukewarm water for 20 minutes), sliced
 
Other ideas: olives, fresh tomatoes, asparagus, mushrooms...
 
 
Preparation steps 
Preheat the oven to 450 F (225 C). Cut the cauliflower flowers, wash and mix them with a food processor until a couscous texture (semolina) is obtained.
In a large nonstick skillet, put 1-2 tbsp of water, cover with a lid and steam the cauliflower semolina, stirring from time to time.
Cook for about 10 minutes. Let cool.
Once the cauliflower preparation is cold, drain it thoroughly, press it in a cloth – cheesecloth or a filter for coconut milk. You should get around 1/2 cup of liquid.
In a bowl, blend all the ingredients for the dough until they are well incorporated.
On a parchment paper, with your fingers slightly wet, make a pizza dough of roughly 1/4 inch thick. Don't forget the raised portion for the crust edges.
Cook in the 450 F (225 C) preheated oven until the crust is golden and crisp to the touch.
Take out of the oven, add the sauce and filling cooked according to your taste (about 15 minutes). You can put the pizza under the grill for a few minutes if you wish.
Serve with a nice colorful salad and enjoy!

 

popup

Số lượng:

Tổng tiền: